Lolos Penjara Manusia mana yang mahu terkurung di dalam penjara Percayalah secantik dan sebagus manapun hiasan dinding rumah tetap suatu hari manusia akan keluar dari rumah Dell merupakan bekas banduan Sungai Bulo

  • Title: Lolos Penjara
  • Author: Naufal Tarmizi
  • ISBN: null
  • Page: 448
  • Format: Paperback
  • Manusia mana yang mahu terkurung di dalam penjara Percayalah secantik dan sebagus manapun hiasan dinding rumah, tetap suatu hari manusia akan keluar dari rumah Dell merupakan bekas banduan Sungai Buloh yang telah diswastakan Kematian cell matenya iaitu arwah Zawi dan permintaan arwah yang mahu Dell menyerahkan surat kepada anak gadis arwah, telah menyebabkan Dell nek Manusia mana yang mahu terkurung di dalam penjara Percayalah secantik dan sebagus manapun hiasan dinding rumah, tetap suatu hari manusia akan keluar dari rumah Dell merupakan bekas banduan Sungai Buloh yang telah diswastakan Kematian cell matenya iaitu arwah Zawi dan permintaan arwah yang mahu Dell menyerahkan surat kepada anak gadis arwah, telah menyebabkan Dell nekad untuk meloloskan diri daripada penjara melalui bantuan Maximus serta lima banduan yang lain Apabila rancangan mereka diketahui oleh Budin Buncit, Dell menawarkan diri untuk terus tinggal di dalam penjara untuk menutup mulut Budin Buncit Sebagai balasan, Dell minta Maximus untuk serahkan surat arwah Zawi kepada Nadia yakni anak gadis arwah Zawi.Tanpa disangka, Dell mengetahui Nadia diculik sejurus selepas Maximus memberikan surat arwah Zawi Dengan mengambil kesempatan atas riot yang terjadi, Dell meloloskan diri dari penjara dan cuba menjejaki Nadia melalui bantuan Sara Adila, aktivis hak asasi wanita Sara menyuruh Dell menyerahkan diri Dell akur dan telah dihantar ke sebuah penjara baharu yang dikenali sebagai Babyfonia tak lama kemudian Sara menemui Dell dan memberitahu bahawa dia mengesyaki Maximus yang menculik Nadia dan kemungkinan Nadia akan dijadikan anak ayam.

    • [PDF] Ö Unlimited ☆ Lolos Penjara : by Naufal Tarmizi á
      448 Naufal Tarmizi
    • thumbnail Title: [PDF] Ö Unlimited ☆ Lolos Penjara : by Naufal Tarmizi á
      Posted by:Naufal Tarmizi
      Published :2018-09-20T10:39:40+00:00

    One thought on “Lolos Penjara”

    1. aku layan cerita cerita macam ni. dan novel ni telah membaiki persepsi aku terhadap penulis yang aku baca karya cerpennya. tapi satu aku nampak ialah ada masanya penulis terlampau ghairah menulis di bahagian klimaks sehingga macam ruang itu tak cukup. may be kalau bahagian bahagian klimaks tu dipanjangkan dengan lebih pemerian dan penelitian, akan lebih baik. 3.7 Bintang untuk naskah ni

    2. Lolos Penjara by Naufal Tarmizi. Picked it up because of its intriguing cover design. There were vibes of Shawshank Redemption, Escape Plan and Prison Break(Which I think is the malay translation for the book)in it. However, the story does not stand on par with its exciting title and alluring cover. It falls short in terms of its story line. Although I think it was structurally written with poise but the plot was just monotonous. Predictable to my reading. There's no pulling factor that makes yo [...]

    3. yeay habis baca.ok ulasan sikit.3 bintang bukan sebab tak best, tapi sebab ada buku lagi best dari ni yang aku pernah baca, tapi aku bagi 4 bintang jecara keseluruhan, novel ni ok. masakan tidak, penulis adalah seorang yang memang biasa menulis. ini bukan karya pertama beliau. that being said, buku2 dia yang lain ada je kat rumah, tapi belum baca lagi.Jalan cerita untuk novel ini adalah permatanya. tidak jalan cerita paling menarik abad ini, tapi cukup untuk membuat pembaca terus membaca.dan end [...]

    4. Sebuah plot dan jalan cerita yg menarik,tiada twisted plot n misteri sgt.k straight forward kisah dieending dia mmg tak sangka lak siapa yg dalang sebenarnya di sebalik prison break Dell & Maximus nihehegood books to read job Naufal.anks Lejen

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *