Terukir cinta Nadia yang polos Nadia yang setia Dia cuma perlukan dua K dalam hidupnya Kerjaya dan Kahwin Kerjaya Dia boleh memohon kerja Tapi kahwin Hah itu yang susah Lima tahun bertemankan Imran segalanya nam

  • Title: Terukir cinta
  • Author: Anna Lee
  • ISBN: 9789671192528
  • Page: 500
  • Format: Paperback
  • Nadia yang polos, Nadia yang setia Dia cuma perlukan dua K dalam hidupnya Kerjaya dan Kahwin Kerjaya Dia boleh memohon kerja Tapi kahwin Hah, itu yang susah Lima tahun bertemankan Imran, segalanya nampak mudah tetapi apabila emak mula mendesak soal kahwin, semuanya menjadi payah Jawapan Imran buat hatinya naik geram Alah Pandai pandailah awak goreng mak awak tu.Nadia yang polos, Nadia yang setia Dia cuma perlukan dua K dalam hidupnya Kerjaya dan Kahwin Kerjaya Dia boleh memohon kerja Tapi kahwin Hah, itu yang susah Lima tahun bertemankan Imran, segalanya nampak mudah tetapi apabila emak mula mendesak soal kahwin, semuanya menjadi payah Jawapan Imran buat hatinya naik geram Alah Pandai pandailah awak goreng mak awak tu Imran Awak, dia mak saya tau Kalau awak, dah lama saya buat Imran goreng sambal belacan Nadia Kesabaran Nadia sampai ke kemuncaknya apabila Imran mula mencabarnya Tanpa berfikir panjang dia nekad melamar lelaki yang kebetulan lalu di situ Awak, nak kahwin dengan saya tak Nadia O key Bila Tergagap gagap lelaki itu menyatakan persetujuannya Di mata Nadia, lelaki itu nampak serabai tetapi apa dia kisah Niat hatinya cuma satu, nak buat Imran cemburu Namun siapa sangka tindakan nekad itu, merubah corak hidupnya Pertemuan demi pertemuan berlaku selepas itu Siapa sangka juga, si serabai yang mata merah macam mat gian itu pakai kereta Audi yang seksi Mesti awak ingat saya ni pencuri kereta, kan Khalif Tak Mula mula saya sangka awak ni mat gian Tapi tak sangka rupanya awak ni mat gian campur pencuri kereta Nadia Mereka bertemu lagi tapi kali ini si serabai sudah berubah rupa, smart dan bergaya Waktu itu, si serabai mengaku dia seorang driver Siapakah dia sebenarnya Makin lama, mereka serasi bersama tapi, Imran bagaimana Apa akan berlaku apabila Nadia tahu siapa Khalif sebenarnya Siapa yang Nadia pilih, Imran atau Khalif Berjayakah Nadia mendapatkan dua K yang sangat penting dalam hidupnya

    Lirik Lagu Cinta dan Benci Geisha liriklagumuzika Lirik Lagu Cinta dan Benci Geisha Bagaimana cara membuatmu bahagia nyaris ku menyerah jalani semua tlah berbagai kata ku ungkap percum Samsons Kenangan Terindah Lyrics MetroLyrics Nov , Selama itu pun aku mampu untuk mengenangmu Darimu, ku temukan hidupku Bagiku kaulah cinta sejati Bila yang tertulis untuk ku Adalah yang terbaik untukmu Aku cinta Indonesia hamazo.wagomu SATE PADANG DanMIE AYAM Silakan coba untuk mengunjungi dengan segala cara untuk orang Indonesia yang tinggal di Hamamatsu. Lirik Lagu Good Girls Seconds of Summer Lirik Lirik Lagu Good Girls Seconds of Summer She s a good girl She s Daddy s favourite He s saved for Harvard He know she Lirik Terima Kasih IAmNeeta LirikLagu Lirik Terima Kasih IAmNeeta. % votes Tidak pernah ku rasa perasaan yang begini Tulus tuk mencintaimu Semua kerna dirimu ku berubah Hidup kini penuh dengan senyuman Oh sayang datanglah ku inginkan dirimu Dekatlah padaku ku rindukan pelukmu Terima kasih atas segalanya Yang telah kau beri amat ku hargai Semua ku simpan di dalam hati Penuh riang tawa mesra Terus terukir di hati Lirik Lagu Kesilapanku, Keegoanmu Siti Nurhaliza Koleksi Lirik Lagu Besar kesilapanku besar lagi kesilapanmu Hampa yang kau rasakan hampa lagi perasaanku Kau cuba menyatakan aku Menbuat kesilapan Yang tak mungkin kau maafkan lagi Ku tak mungkin kau perlu di sisi Besar kesalahanku besar lagi keegoanmu Berkali ku beri alasan berkali kali kau menolaknya Kau ingin ku menyatakan Diri ini bagai lilin Dan terbakar oleh perbuatanmu Kord Lagu Hanya PadaMu Ainan Tasneem Hanya PadaMu Ainan Tasneem E B C M B Ku ingin selalu dekat padaMu A B E Oh cinta hatiku E B C M B Kau memberikanku semangat baru A B E Cerianya duniaku F M E Hanya padaMu ku serahkan segala hidup matiku Kord lagu Kau Ku Rindukan Gingerbread Nov , Kord Lagu Sandiwara Cinta Repvblik G D EM Aku tahu ini semua tak adil AM G Hal terindah itu adalah melihat kembali senyummu Academia is a platform for academics to share research papers. Cerpen Sun Flowers Heart cerpenmu Saat sedang asyiknya melihat lihat, Reyna bertemu seorang pemuda tampan sedang duduk di bangku seberang sana, Reyna pun menghampiri pemuda itu bermaksud berkenalan.

    • Unlimited [Nonfiction Book] ☆ Terukir cinta - by Anna Lee Ë
      500 Anna Lee
    • thumbnail Title: Unlimited [Nonfiction Book] ☆ Terukir cinta - by Anna Lee Ë
      Posted by:Anna Lee
      Published :2018-09-05T18:02:07+00:00

    One thought on “Terukir cinta”

    1. Terkeliru sama ada nak bagi 4 atau 3. Kesudahannya cuma berpuas hati dengan 3.5 bintang saja.Wahhhhhhh, takut pula rasanya nak review karya ni sebab rata-rata rate yang diberi pembaca semuanya tinggi-tinggi belaka. Mungkin penilaian KakChik yang paling rendah kot. Ampun ya cik/puan penulis. KakChik menilai dari rasa sudut hati sendiri yang asyik nak demand aje sekarang ni.Kisah ni perjalanan cinta suka duka Nadia Hussin-Ilham-Khalif-Maisara. Nadia yang sudah 30 tahun tu terlalu terdesak untuk be [...]

    2. Hmmlik juga. Macam mana saya boleh habiskan buku ni kejap jer? Yang lagi pelik, boleh habiskan??Kisah mengenai Nadia gadis polos yang mencari 2K dalam hidupnya. Kerjaya dan Kahwin. Lima tahun bercinta dengan Imran tapi Imran seakan-akan tidak serius dengan hubungan mereka. Nadia sering juga mendesak supaya mereka bertunang, tapi macam2 pula la alasan yang diberi. Sehingga la satu hari kerana tak tahan dicabar Imran, Nadia terus jer melamar seorang lelaki kat restoren tu. Di situlah perkenalannya [...]

    3. 2 1/2**Cerita ini ok pada saya Cuma bila dah hujung-hujung tu agak terganggu dengan cara penulis Mungkin pada pembaca lain, itu bukan masalah. Tapi pada saya ia sedikit mengganggu.

    4. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM7. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Cerita ni taklah sebest yang N harapkan dan jangka. Tak pernah baca buku dari Anna lee. Masuk dalam to-read list pun sebab ramai kawan dalam GF letak buku ni dalam shelf dorang. N agak kurang suka dengan watak Nadia. Pada N watak dia agak annoying dan cepat berprasangka. Suka menyibuk pun ader jugak. Pace jalan cerita ni pun tak konsisten. Ada masanya ia menarik sampai N sumbat beratus-ratus muka [...]

    5. Layannnn. Nadia yang kecewa dengan Imran secara random melamar lelaki lain untuk mengahwininya di sebuah restoran setelah 5 tahun bercinta dengan Imran tapi tak nampak langsung ura-ura Imran akan masuk meminang. Bila topik pasal kahwin dibangkitkan, pasti berakhir dengan pertengkaran. Khalif Aufa, bujang terlajak berusia 39 tahun memang sedang mencari calon menantu mama yang sudi melamarnya. Apabila Nadia melamar dirinya di restoran, terus sahaja dia bersetuju walapun dia tahu Nadia berlakon unt [...]

    6. Cerita ni dibaca tanpa meletakkan sebarang jangkaan. Sudah pernah membaca bab awal di blog penulis. Dan, walaupun bertukar nama pena (dulu Zuliana Abuas) gaya penulisan Anna Lee sama seperti naskah sebelum ni, yang selesa dengan romantik komedi :)p/s 1: ni bukan ulasan keseluruhan ^^.p/s 2: kesiannya kat Imran. Aku harap dia belajar dari pengalaman. Sungguh aku kesian kat dia. *drama queen sangat* :-D

    7. Hmm…. Rata-rata menyukai cerita ini. Saya akui saya suka juga tapi taklah secara menyeluruh. Ada part yang saya suka and ada part yang kurang sedikit pada saya. Olahan is ok. Tidak membosankan. Konflik pun ok. Tidak menyesakkan dada. Cuma yang saya kurang adalah "keillogikan" penghujung cerita. Masakan Nadia tidak mengenali keluarga Imran??? For heaven sake, they’ve been together for FIVE YEARS okay? Takkan tak pernah pergi jumpa parents Imran. I mean kalau nak kata Nadia tu terlalu menjaga [...]

    8. Best!Aku suka novel ni sebab watak Khalif yang sanggup melakukan apa sahaja untuk berkenalan dengan Nadia.Cair giler dengan cara Khalif tu but,aku benci dengan sikap Nadia yang suka jump to wrong conclusion.Lain kali dengar penjelasan dulu.

    9. 3.5*Mulanya rasa teragak-agak juga nak baca kisah tapi akhirnya tersuka pulak.Walaupun kurang gemar dgn sikap Nadia ni tp secara keseluruhankisah yang boleh dibaca tanpa sebarang masalah.Terima Kasih kepada Cik Pah untuk buku ini

    10. Nadia si polos yang setia dan sempoi. Dalam hidupnya, hanya dua K yang diimpikan. Kerjaya dan Kahwin. Kerjaya? Oklah, walaupun bukan kerjaya yang menjanjikan kemewahan. Tapi bagi Nadia, cukuplah bagi menampung kehidupan sehariannya. Kahwin? Inilah yang menjadi dilemanya sekarang.Setelah lima tahun bercinta, Imran masih lagi tidak menunjukkan petanda untuk melamarnya. Jika tiada yang sibuk-sibuk mempersoalkan, memang Nadia boleh berlagak selamba. Tapi bila emak di kampung mula mendesak, serba sal [...]

    11. Nadia & KhalifSweet jalan citer novel niNadia: Lain yang dirancang Bercinta dengan Imran selama 5 tahun Imran yang diharap menjadi suami dan imamnya lalu berpisah jua akhirnya kerana tiada lagi cinta yang berbaki Selain tidak dihargai, hanya dia sahaja yang mempertahankan dan mengharap Tapi Allah ada rancangan baik untuknyaLalu, takdir mempertemukannya dengan si 'mat gian'Dengan rambut panjang, misai janggut bersepah.Tapi biasanya mat gian, badan kurus kering. Baju kotor dan berbau. Tapi dia [...]

    12. Saya dah tak tahu apa nak cakap tentang diri saya lagi.makin cynic and sarcasticArwah atuk pernah pesan, jika hati dah mula sebegitu, kurang2kanlah activiti yg membuat hati kita hitam dan lebihkan mengajiLebih afdhal. If I read this back then when it was first published, kira waktu mula berjinak2 dlm novel melayu, saya mungkin akan lebih enjoy dan keep my thoughts to myself.Nadia at 30, maaf cakap ya, macam orang sakit terencat akal. Sebab at 30, her mentality was really shallow. Org yg ada peny [...]

    13. Done reading Terukir Cinta by Sis Anna LeeKisah Nadia yg polos. mengejar 2K dalam hidupnya. Bercinta dgn Imran masuk 5tahun tapi sayang bila di ajak kawin2 selalu je hold. yg menanggungnya Cik Nadia ler.Khalif Aufa- si mat gian, peragut n mcm2 lagi gelaran yg Nadia bagi waktu awal2 pertemuan mereka lamaran Nadia yg tiba2 tu buatkan Khalif berubah jadi mamat stalker. tapi Khalif memang teramat sweet n romanticck to de story line, flow cerita ni sgt best.hasa n jalan cerita sgt santai. i did smile [...]

    14. selesai sudah buku nie bila mula baca x boleh nak berhenti, hahaha sweet ceritanya kisah antara imran,nadia & khalifg x rugi kalau beli u guys sila dapatkan buku niett u all x kan menyesal baca sweet sakit hari, marah semua adatahniah untuk pn writer Anna Lee & publisher Idea Kreatif Publicationlamat membaca

    15. Awal cerita memang menarik. Tapi konflik curang khalif-maisara tu terlampau panjang dan meleret. Dari part tu sampai akhir terpaksa skip page sebab nak sampai ending cepat. Kalau bukan sebab konflik tu memang dah dapat 5*.

    16. 2017 - #Novel8First sakit hati dengan Imran. Kenapa dia lambat sangat nak bertindak? Sudah 5 tahun bercinta dengan Nadia, takkan laa nak tangguh lagi dan lagi. Lepas tu, kesian dengan Imran sebab kena maim dengan Maisara. Tapi padan muka juga sebab dia tak ikhlas kot nak kembali dengan Nadia. Jahat kot! Nadia pula, mula-mula kesian sebab Imran layan dia tak baik. Tak gentle langsung. At the same time, sakit hati sebab terlalu prejudis dan sangat berprasangka buruk. Lepastu Agak pengecut sebab ta [...]

    17. Cerita ini just okay for me. Aku tidak berapa suka dengan watak Nadia. Too prejudice. Rasa marah sungguh dengan watak Imran. Lelaki yang tiada pendirian tetap dan anggap perempuan macam tiada perasaan. Aku suka akan watak Khalif. Cukup sempurna. Apa pun, aku suka dengan ending novel ni. Sempoi.

    18. Sejujurnya cerita ni tak seperti yang aku harapkan. Macam tak logik pada kepala aku nih. Tapi aku layannn jelahh sampai helai yang terakhir.

    19. Cerita yang sempoi dan ohsemMemang menarik jalan ceritanya.mbuatkan Sha terus jatuh cinta dengan penulis ini

    20. Terasa sangat sweet baca novel ni Seolah-olah aku yang pegang watak utama novel ni hahhaa Aku suka novel ni Jalan ceritanye menarik dan sempoi Tak terlalu berat tapi terlalu sweet Boleh kencing manis kalau baca byk kali EkekeeTahniah kepada penulis kerana berjaya membuatkan hati aku berbunga-bunga semasa membacanye Ada jugak part yang boleh membangkitkan kemarahan Ada part yang boleh buat aku sedih ada part yang buat aku tersenyum sendiri dan paling best part yang membuatkan aku terkene kencing [...]

    21. Finally Habis sudah baca cerita nadia vs khalifTahniah buat kak Ju aka Anna Lee yg mempersembahkan karya yang sangat memikat hati saya ini. Sekali selak, rasa nak selak selalu. Rasa taknak stop baca, sampai aku khatamkan buku ini dalam masa 12 jam, hehe.kod tercepat saya kut bila baca novel diatas 500ms, heheNadia yang polos yang mencari 2k dalam hidupnya. Kerjaya dan kahwin. Kerjaya, dia hanya pekerja biasa. Gaji pun tak sebesar mana. Kahwin, umur dah masuk kepala-3, tapi hidup masih membujang [...]

    22. eheh skrg acap sgt rate novel 5star. isk. sila positif. ni bukan bermakna taste aku dah merudum, tapi ni bermakna novel-novel sekarang serius gempa oih eheh.TERUKIR CINTA ni, bagi aku gempak ah. sempoi. anna lee antara yg aku pilih kalau bab penggunaan pov 1 (aku). huhu. tak terlalu jiwang. mula-mula bab, diakui agak -- ah. nak ckp boring tak, tapi rasa tak worth kalau moment yang sama tapi anna lee buat dalam 2 situasi, kejap situasi aku (nadia,) kejap bagi khalif. macam membazir muka surat jee [...]

    23. Buku pertama oleh Anna Lee. Saya tengok buku beliau banyak yang rating tinggi jadi terliur nak baca buku ni sebab dapat beli yang preloved. Bagi saya jalan cerita menarik, tak berapa klise sangat except for kedudukan hero lelaki yang kaya raya dan serba ada. Nadia digambarkan sebagai wanita yang dah tak berapa muda remaja, awal 30 kalau tak silap. Setia dengan seorang lelaki saja, si Imran, jurutera yang boleh tahan laa dari segi rupa dan pekerjaan. Lama sangat bercinta dan umur pun dah lebih, i [...]

    24. Geli hati baca novel ni. Jenuh tahan gelak. Boleh pula pergi tanya entah siapa-siapa tepi jalan ajak kahwin. Itu kerja gila. Dialog yang paling admin rasa lucu yang ni“Mesti awak ingat saya ni pencuri kereta, kan?” – Khalif“Tak. Mula-mula saya sangka awak ni mat gian. Tapi tak sangka rupanya awak ni mat gian campur pencuri kereta!”- NadiaTapi betul la. Kerja boleh apply Kahwin Ingat pilih macam beli nasi ayam di pasar malam. HAHA! boleh pula Nadia jawab selamba macam tu. Anyway, kepada [...]

    25. Omaaaiiigad! I love #KhalifAufaokay wait I still love the guy from Aku Dia dan Pinky Promise Best abit of typing error here and there. But awww so sweet ! Annoying Imran rasa nak hempuk kepala dia with a table. Tak guna punya laki! Cis Mmg dah fishy-fishy abt hubungan Mai and Khalif especially part hujan and dia pegang bahu. Then bila Nadia tanya dia jawab "sorry dah terbiasa". I mean like seriously WHAT DO YOU MEAN?! hahahaha see I'm kind off genius :P

    26. Wah! Wah! Wah! Investment yang sangat berbaloi. I loooooooveeeee this bookkk sooo muchhhh! 5 stars ni tak cukup! Nak kasi lebih starsss Good job cik writer! Looking forward to reading more of your books!

    27. suka la k dan nadia bace kisah ni senyum simpul dibuatnyatapi geram mase nadia salah faham hubungan k dan maisarah cesss aku tertipu gak sampai nk abis bab!!! rupanya k abg maisarahtahniah anna lee

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *